Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átvizsgálás

 

Az időszakos szervizek, kötelező szervizek, karbantartások megfelelő időben történő elvégzése a gépjármű garanciális időtartama után is fontos, szükségszerű.

Az átvizsgálás során időben észlelhetők az esetleges meghibásodások, elhasználódott alkatrészek, így fenntartható a gépjármű biztonságos üzemeltethetősége.

A különböző olajok illetve folyadékok, szűrők, gyertyák előírt időközönkénti cseréje biztosítja a motor, a fődarabok és az egész gépjármű megfelelő élettartamát.

Szervizünkben bejelentkezés és időpont egyeztetés esetén, azonnali határidővel vállaljuk a gépkocsik garancián túli, rendszeres szervízelését, olajcsere, olajszűrő, légszűrő, ékszíjak, vezérműszíjak cseréjét.

  Fék-, futómű javításKép

 Fékrendszer:

Fontosabb alkatrészei: féktárcsa + fékbetét, féknyereg, fékcsövek (fém+gumi), főfékhenger, fékerő szabályzó, fékszervó (rásegítő).

Legtöbbször az úgynevezett kopó alkatrészeket kell cserélni, mint a betétek, pofák, tárcsák és dobok. Illetőleg a fékfolyadék minőségét és mennyiségét kell ellenőrizni,szükség szerint cserélni.

 

Futómű, lengéscsillapítók:

 A futómű beállításának optimális értékeit a gyárak minden gépjárműtípushoz pontosan megadják. Ezen előírások elhanyagolása, rossz beállítása rendellenes gumikopáshoz, a futómű idő előtti rongálódásához vezethet.

A futómű beállításának minősége nagymértékben befolyásolja a jármű menetviszonyait.

A lengéscsillapítók legfontosabb szerepe abban áll, hogy a rugózás lengéseit csillapítva a gépjármű kerekeit az úton tartja, nem engedi az útfelülettől elválni. Ezáltal biztosítva a gépkocsi menetstabilitását. Műhelyünkben vállaljuk minden típusú gépjárművek futóműjavítását: Gömbfejek,kerékagycsapágyak,szilentek,lengéscsillapítók,rugók szakszerű cseréjét.

 

Kép

Motordiagnosztika

 A mai járművek olyan motorellenőrző rendszerekkel vannak ellátva melyek a jármű működése során folyamatosan figyelemmel kísérik a velük kapcsolatban lévő szerkezeti egységeket.

Minden ilyen rendszerben gyártott gépkocsinak rendelkeznie kell a motor nem tökéletes üzemét jelző, műszerfalra szerelt lámpával. (mil,check engine)

A motor folyamatos ellenőrzése mellett a rendszer egyéb részegységek felügyeletét is elláthatja, mint például légzsák, ABS, ASR, automata váltó, klíma stb. Ezek esetleges hibáira rendszerint külön kontroll lámpa hívja fel a figyelmet..

Szervizünk a VAG-COM,OP-COM motordiagnosztikai műszerrel dolgozik, amely alkalmas szerviznullázásra, hibakód kiolvasásra és hibakód törlésre, alapbeállításra, légzsáknullázásra, az ABS és ASR rendszerek hibáinak felderítésére, a valós km adat lekérdezésére* és az összes computervezérelt elektronikai részegységek felülvizsgálatára.

 

Diagnosztikai műszerünk alkalmas a menet közben jelentkező rejtett hibák feltárására is, valamint az OBD és EOBD rendszerrel ellátott autók vizsgálatára.

 Autóvillamossági javítás

A hagyományosan az autóvillamossági javítások, szerelések körébe tartozó javítási munkák:

 

 • világítás
 • önindító motor
 • generátor és töltés javítás
 • autórádió,hifi,erősítő,mélyláda beszerelés
 • gyári biztonsági és komfort elektronika javítások
 •  
 Utólagosan beszerelhető kiegészítők:

 

 • elektromos ablakemelők
 • tolatóradar
 • riasztó, immobilizer
 • lézerdetektor és blokkoló
 •